søndag 30. mai 2010

På plass i Ytre Havn!

Svein Robert sto klar til å ta i mot tauet da Travelling Mac kom som første båt inn i "SandtaKét Yachtclub", med godt håndtrykk og "velkommen" før jeg hadde fått festet første fortøyning :)



























lørdag 29. mai 2010

Oscarsborg

Så ble det en tur til Oscarsborg. Leviro inviterte på ledig skuteside, og jammen serverte de først en ankerdram - deretter full middag!













Og jammen spanderte de lunsj i solen dagen etter. Og middag...

Storsand og Ytre Havn

Travelling Mac har hittil hatt hjemmehavn i Bestumkilen i Oslo. Nå ser det ut til at vi skal få plass i ny havn i Drøbaksundet. Storsand som ligger på Hurum er en havn i et gammelt sandtak. Nå skal det opprettes ny havn for store båter i Ytre Havn.

Stor glede for mannskapet ombord som bor i Drøbak og ønsker flere "utaskjærs" ramsalte opplevelser. Med hjemmehavn ved Drøbak blir veien ut av fjorden kortere.

fredag 28. mai 2010

FørPinseSeilas til Kosteröerna

14 til 17 mai seilte vi en tur ned til Koster. Første stopp ble i Hankø gjestehavn hvor vi fortøyde sammen med Ragnhild og Øyvind Lie i Leviro, en splitter ny Delphia 47 som var på sin jomfrutur.
Dagen etter seilte vi videre under flotte forhold - sol og lett bris og slapp ankeret i Kosterhavn, hvor Anne Temte og Bjørn Harald Christiansen i "Frøken Fryd", en Bavaria seiler på 30 fot lå for anker.

I Kosterhavn har vi hatt mange fine opplevelser men i år ble vi litt skuffet. Kosterbåterne har startet opp en rute til Kilesand og de kjører fort. Masse høye bølger gjør det hele litt utrivelig.

Senere på ettermiddagen kom også Cathrine og Eirik Sandberg i motorbåten Bergholmen fra Drøbak.















Dagen etter var det dårlig vær og ugunstig vind så vil lettet anker og dro inn til Mariehavn ved Strömstad. En flott og rolig gjestehavn!












Den neste destinasjonen ble Tønsberg gjestehavn den 16.mai. Dermed ble det feiring av nasjonaldagen i Tønsbergs gater før vi la kursen hjemover i flott vær, dog med litt lite vind.