onsdag 30. juni 2010

Trossö, ved Havstensund



I går hadde vi en fin seilas til Trossö ved Havstensund. Vi krysset nedover Kosterfjorden i lett bris. Vinden varierte fra 3-6 m/sek og vi brukte fremdeles kryssfokka så veldig fort gikk det ikke - mellom 3 og 6 knop. Men det var sol og vi hadde et hav av tid.








På kvelden fikk vi jollebesøk av Eirik og Cathrine i Bergholmen som hadde fortøyd rett borti fjorden.

mandag 28. juni 2010

Strömstad


Så har vi ankommet Strömstad etter en flott seilas fra Halden. Vi måtte krysse ut Singlerfjorden og heiste den litt mindre kryssfokka - det ble en flott tur i fin vind og sol.









I Strömstad var det som vanlig masse båter og vi måtte legge oss på utsiden av bølgedemperen, til tross for at det fremdeles er litt tidlig på sommeren. Vi valgte å ligge på utsiden i stedet for å ligge utenpå andre båter...




























Nå har Nathalie også kommet ombord :)

søndag 27. juni 2010

Sommerferiestart

Vi kastet loss fra Ytre Havn i Drøbaksundet lørdag morgen kl 07.05. Solen skinte og det var en flott nordlig bris så vi fikk fin bør ut av fjorden. Når vi nærmet oss Gullholmen døde vinden helt ut og vi måtte ta "jerngenoaen" i bruk. Flatt hav, varmt og gnistrende sol var en flott start på ferien.














Vi la kursen mot Halden hvor det var "Mat- og Trebåtfestival" - dessuten skulle vi til hageparty hos Anette og Jan
Når vi kom sør for Søstrene kom solgangsbrisen, og det ble 8-9 sek/m. Først ble det skarp kryss, så dreide vi og fikk en fin slør. Da vi til slutt sto opp Løperen og Singlerfjorden hadde vi en flott lens.











































Også inn Iddefjorden fikk vi en flott lens, og vi seilte helt inn til Halden.

mandag 7. juni 2010

Jolla

Vi ble lei av å ha jolla hengende etter, det ble mye lyd. Dessuten bremser det. Så la vi den på dekk men der er den også litt i veien. Dessuten sperrer den litt av utsikten - og er tung å heise opp og ned.
Så nå forsøker vi å vippe den opp bak - så nå får vi se om det blir løsningen


lørdag 5. juni 2010

Første helg i Ytre Havn

Denne helgen har vi valgt å bli i havna, "flytte inn", lage fortøyninger etc. Siden det nytt så er det alikevel som å være litt på tur.












Øyvind og Ragnhild Lie i Leviro




















Helene bader, 16,5 grader.