lørdag 21. august 2010

Useriøst i Storsand Båthavn

Når Olaf Robert AS skulle etableres ny havn i "Ytre Havn", og det ble klart at vi skulle få båtplass der gledet vi oss veldig. Ha båten i nærheten av Drøbak er fint når vi nå har flyttet hit. Fremdeles har vi plassen vår i Maritim Båtforening, Bestumkilen og det viser seg at den er god å ha i bakhånd.
Hero Marin/Olaf Robert AS holder til i Sandtaket på Hurum, rett sør for sjetéen i Drøbaksundet.

Vi ble fortalt at kostnaden i Ytre Havn skulle bli på kr. 2.200,- pr. breddemeter - det står også på Hero Marins hjemmeside.
Etter hvert kom bryggene på plass; utskiftede bryggeelementer fra Sætre. Bryggeanlegg som Sætre båtforening (eller hvem det nå var) selv mente var på tide å skifte ut. De ligger dypt i vannet..

Uansett, lykkelige var vi som første båt inn i det "nye" havneanlegget søndag 31.mai på kvelden.

Noen dager etter at vi "flyttet inn" kom strømanlegget på plass: koblingsboks surret opp på den utrangerte lysstolpen (som det ikke er lys i), surret opp med flaggline. Det er faktisk strøm her til tider - i hverfall til en del av båtene hvis det ikke regner.

Og så kom vannanlegget; en slange fra bekken. Ikke drikkevannskvalitet - og de to første månedene var det kun vann to av de dagene jeg testet det.

Men så kom fakturaen, og kontrakten. I kontrakten er det ingen oppsigelsestid for utleier, men for leietaker. I kontrakten står det at prisen er kr. 2.200,- på faktura står det 2.400,-
Vi ankom 31.mai (anlegget var ikke klart tidligere) men Olaf Robert AS fakturerer fra 15 april. På spørsmål pr telefon til Svein Robert på hvorfor de fakturerer fra sesongstart når vi ikke fikk plass før nesten midt i sesongen svarer han at det er bare noe de har valgt å gjøre (!). Og til neste år legger de på til kr. 2.600,- fikk vi til svar.

Når vi spurte om hvorfor de ikke hadde svart på vår mail med en del punkter var svaret: Vi kan da ikke la oss diktere av kundene....

Strøm fakturerer Olaf Robert også etter godtbefinnende. Andre som har hatt båt i havna to vintre på rad fikk plutselig et krav på kr. 15.000,- for strøm de to siste vinterne - i juni - helt uten forvarsel og helt uten å ha målt strømmen. Svein Robert har sittet hjemme og gjettet hva de forskjellige har brukt av strøm og fakturert etter det.

Så, aldri har vi vært borti noen som opererer så useriøst!

Nytt storseil og testseilas til Tønsberg

Omsider fikk vi nytt storseil og forventningene var skyhøye når vi seilte til Tønsberg 14.august.

I lite vind fikk vi nå svært god fart, men i litt friskere vind har vi foreløpig ikke knekt koden.
Fart over grunn ble ikke mer en 5,5-6 knop i gjennomsnitt til tross for opp til 8 sek/m vind. Nå har ikke vi logg som viser fart gjennom vann - det kan jo hende at det tallet hadde vært mer positivt.