torsdag 2. juni 2011

Førpinseseilas dag 1

Kristihimmelfartsdag kastet vi loss fra Ytre Havn med kurs for Koster. Med lett bris midt i mot brukte vi jerngenoaen ned mot Filtvedt, men da Leviro heiste seil kunne ikke vi være dårligere. Selv om det var svak vind heiste vi kryssfokka som nå var sydd om og ca 4 kvm større, i hvertfall 1 meter høyere.
Seilet sto kjempefint og båten seilte overraskende bra.
Leviro forsvant selvsagt, men de kunne jo seile raskere og dermed finne en god nattehavn.
Når vi passerte Gullholmen ble vinden svært ustabil. Fra - 11-12 m/s avtok det plutselig til vindstille, så endret vindretningen seg rett som det var og det kom noen vindkast. Helt håpløst å forholde seg til så "me juksa lite" og kjørte for motor halvveis ned mot Eldøya.
Så tok vi ned kryssfokka og rullet ut genoaen - og hei hvor det gikk. Men så dreide vinden igjen og med kutterstaget rigget er det klønete å slå - så vi bestemte oss for å ta inn genoaen når vi skulle inn bak Eldøya. DET VAR DA PROFURL'n RØYK! Mens vinden frisknet til, og vi blåste mot land satt rullesystemet helt bom fast - det var ikke mulig å få inn seilet! Litt inspeksjon og "systematisk sparking" på rullesystemet fikk vi rikket den litt, og med rå kraft på vinsjen fikk vi tilslutt seilet inn - men da var skippern sliten!
Leviro melde på vhf'n at de la kursen til Hankø så vi fulgte etter og etter hvert kunne vi fortøye til Leviros skuteside, og etter hvert nyte en bedre middag på restauranten - en svært hyggelig opplevelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar