lørdag 30. juli 2011

Sommerferie del 2



Etter et par uker på jobb kastet vi lørdag morgen loss fra Ytre Havn ca kl 7.00 med kurs for Koster.

Med nordavind og medstrøm fikk vi god fart, og på Breiangen fikk vi ut gennakeren. Det ble en flott seilas, med mye fint vær.
På Koster møtte vi igjen Leviro, som kom fra Gluppö. Det ble en flott rundtur på land, både Nord- og Sydkoster

Gammel svensk kystkultur, ved kabelfergen mellom Nord- og Sydkoster
Kosterhavn
Ferie!

onsdag 13. juli 2011

Hjem til Drøbak

På Hankø skilte vi lag med Leviro som seilte over til Tønsberg. Vi satte kursen hjem til Drøbak. Det ble motorkjøring i motvind og regnevær.

tirsdag 12. juli 2011

Otteröen, og fantastisk seilas til Hankø!

Før vi kastet loss i Kungshamn, reiste Bergholmen over til Skagen - vi la kursen nordover til Otteröen. Først gjennom Sotekanalen. Ved Otteröen er det en fin svaiplass. Denne dagen ble det dessverre kun kjedelig motorkjøring, men dagen etter fikk vi tatt igjen for dette til gangs. Vi fikk det litt travelt om morgenen med å lette anker da vinden hadde snudd og vi kom litt vel nær land.

Etter å passert Grebbestad, på vei mot Havstensund fikk vi ut seilene og fikk kjempeflott bør - stort sett skarp slør. Det var såpass vind at vi hadde litt rev i seilene. Vi vurderte i utgangspunktet Kosterøyene eller området rundt som mulig stoppested, men med den seilvinden hadde vi ikke lyst til å gi oss!
Travelling Mac

For en gang skyld klarte vi å holde Leviro på avstand, men når vi passerte Tisler kom de opp på siden. Og da tok Leviro ut revene de hadde i storseilet - det kunne ikke vi bare se på, så vi gjorde det samme. Kort etter økte vinden og det ble en fantastisk seilas - med vinden stort sett 90 grader fra styrbord. Vannet fosset for baugen og vi lå mellom 8 og 9 knop - lenge. Og Leviro ble bak igjen :) Det var et svært fornøyd mannskap i de to båtene som kastet anker i Hankøsundet etter en lang og god seilas!

Mot Kungshamn

12.juli kastet vi loss med kurs nordover, vi endte opp i Kungshamn, og vi var nå tre båter.
Leviro og Bergholmen bak


Vi fikk en flott seilas, med slør fra nordvest. Føst var vi innom Malmöen, men der var det mye båter og det blåste en del. Til Slutt fant vi plass i Kungshavn og vi fant en fiskerestaurant som bør på god mat. Alltid hyggelig med restaurantbesøk sammen med gode venner!

mandag 11. juli 2011

Grundsund, og motorbåten Bergholmen

Grundsund ligger rett syd for Lysekil. Når vi kom hit ble vi møtt av våre gode venner i Bergholmen, dvs først Eirik i jolla som hjalp oss på plass. Grundsund er et veldig hyggelig lite sted, og er man først innem her, anbefales restauranten "Pelles Rökeri" på det sterkeste!
Grundsund "by night"

Hyggelig hos "Pelles Rökeri"



















søndag 10. juli 2011

Innaskjærs oppover mot Grundsund

Den innaskjærs leden fra Marstrand og nordover er fantastisk! Man kan stort sett seile over alt, og den vanligste vinden gir som oftest grei bør enten man er på vein nordover eller sørover. Bildene taler for seg selv!

Tjörnekalv

8.juli kastet vi loss og satt kurs mot Sverige. Vi valgte Tjörnekalv Gjestehavn som ligger litt nord for Marstrand. Det kom et skikkelig regnvær på slutten av overfarten, men etter hvert kom solen tilbake. vi fikk et par fine dager på dette hyggelige lille stedet!
Åstol i bakgrunnen

Inn her i Marstrandsfjorden kom vi, fra Skagen

torsdag 7. juli 2011

Skagen

Det er alltid hyggelig å komme til Skagen, og plass finner man alltid.

Litt "sild i tønne", men hyggelig


mandag 4. juli 2011

Over Skagerak, til Skagen

Fra Hunnebostrand valgte vi å sette kursen for Skagen.

Det var lett vind og etter hvert ble det flotte forhold for gennakeren. Vi hadde fått strømpe til gennakeren fra Quantum Sail som plaster på såret for lang leveringstid på de nye seilene i fjor :)


Gennaker på ca 140 kvm og stor seil på 60 kvm - 200 kvm duk!
På slutten av turen ble det vindstille og sol - og veldig varmt. Vi måtte starte motoren og da blir det litt kjedelig! Det var godt å komme frem etter hvert!



søndag 3. juli 2011

Hamburgö, Humperna og Hunnebostrand

Ferden videre gikk denne gangen utenom Hamburgsund, men rundt Hamborgö og vi seilte hele veien. Flott lens.




Travelling Mac
Etter en kort lunsj ved "Humperna" la vi kursen til Hunnebostrand som ligger nord for Sotekanalen. Her hadde vi aldri vært før, og det ble en flott opplevelse.
Hunnebostrand

fredag 1. juli 2011

Videre til Grebbestad

Så kom Leviro med sin splitter nye Gennaker, samtidig som vi heiste anker.

Vi fikk en flott lens forbi Havstensund og fikk flott plass i Grebbestad.