fredag 23. juli 2010

Marstrand

Fra Skagen satte vi kurs for Marstrand. Denne veien er det medstrøm, og med en flott sørøstlig vind hadde vi kryss mot Marstrand - men stort sett uten å måtte slå. En liten stund hadde vi slør og kom opp i 9,9 knop! :D






I Marstrand fikk vi plass på Koön, ved det gamle Värvet som nå har blitt et flott boligområde.


Marstrand er et yndet feriested med yrende båtliv. Byen kalles seilsportens Mekka, og hvert år arrangeres det nasjonale og internasjonale mesterskap her.

Marstrand består av to øyer, Marstrandsön og Koön. Byen ble grunnlagt av den norske kongen Haakon Haakonsson, og byens bebyggelse består i hovedsak av store trebygninger. Kirken i Marstrand, som antas å være fra 1200-tallet, er den eneste gjenværende bygning fra middelalderen. Opprinnelig tilhørte den et fransiskanerkloster. Ruinene av klosteret, som ble revet i 1532, står her fortsatt.

Ved siden av fiske, var Marstrand også en viktig svensk marineby, der den lå godt beskyttet av Carlstens fästning. Denne festningen ble bygget da Marstrand ble svensk i 1658. To ganger har festningen blitt erobret, henholdsvis av den norske/danske stattholder Gyldenløve, og av den norske admiral Tordenskiold. Men begge ganger ble byen gitt tilbake til Sverige igjen.

Carlstens fästning er den største severdigheten i Marstrand. Den ligger på Marstrandsöns høyeste topp og troner over byen. Festningen er et sikkert sjømerke, og du kan se den helt fra Måseskär. Marstrand Rådhus som er fra 1644, er det eldste steinhuset i Bohuslän.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar